Bespaar tot 30% op je energierekening!

Je kent het wel, kou, vocht en tocht langs muren en ramen. Niet of slecht geïsoleerde spouwmuren zijn vaak de oorzaak, met hoge energielasten tot gevolg. Weet jij of je spouwmuur wel geïsoleerd is? Zo niet, dan valt er nog veel energie te besparen!

Vroeger werden de muren van een huis tot 1920 massief gemetseld. De dikte van de muur was ongeveer de lengte van één baksteen (20cm). Dit noemen we een enkelsteens muur.

Rond 1925 veranderde de bouwwijze en werden de massieve muren vervangen door spouwmuren. Een spouwmuur bestaat uit twee halfsteens muren met een tussenruimte. Bij na-isolatie wordt de volledige spouw opgevuld met een van onze isolatiematerialen. Dit materiaal moet aan een aantal eisen voldoen; vochtwerend, schimmelvrij en energiebesparend.

Alle materialen die wij hanteren voor na-isolatie voldoen ruimschoots aan de huidige eisen. Helaas ontstaan er vandaag de dag nog steeds problemen met vocht en schimmelvorming nadat de woning geïsoleerd is. Deze problemen ontstaan vaak bij gebrek aan kennis en deskundigheid bij inspectie van de woning. Onze adviseurs zijn getraind en kijken altijd goed of de woning geschikt is voor spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie verwijderen
Last van vochtproblemen en verzakkend isolatiemateriaal? Met een afzuiginstallatie wordt het oude isolatiemateriaal uit de muur gezogen. Het wordt dan opgevangen in bigbags. Nadat de spouw volledig is leeggeblazen, plaatst men de
uitgenomen gevelstenen terug en kan de spouw opnieuw gevuld worden.

Onze doelen

Heb je vragen of suggesties?

Aarzel niet om contact op te nemen.

Volg ons op social media.

De voordelen.

Snelle terugverdientijd
Spouwmuurisolatie verdien je, afhankelijk van je type woning, soort isolatie en isolatiedikte, in een paar jaar terug. Gemiddeld is de investering binnen 2 jaar terug verdiend.

Binnen 1 dag geïsoleerd
Spouwmuurisolatie aanbrengen in je woning is in de meeste gevallen binnen één dag gerealiseerd. Prettig om te weten is dat je tijdens het aanbrengen gewoon in je woning kunt blijven.

Geen rotzooi
Alles zal van buitenaf plaatsvinden, dit zorgt ervoor dat je geen omkijken hebt binnen en er geen voorbereidingen nodig zijn.

Hoge besparing tot zo’n 30%
Spouwmuurisolatie rendeert. Afhankelijk van de grootte van je woning en van je energie- verbruik kun je tot wel 30% op je energiekosten besparen. Met de huidige stijgende energieprijzen is het snel terugverdiend.

HR EcoWool

Dit product bestaat uit 80% gerecycled glas en er wordt geen gebruik gemaakt van chemische bindmiddelen. De inblaaswol geeft een blijvende optimale verdeling in de spouw, zonder dat het product inzakt, is waterafstotend en neemt geen vocht op.

HR EcoPearl

Deze parels zijn ongevoelig voor vocht en omdat ze onder luchtdruk worden ingespoten, vullen ze werkelijk de gehele spouwmuur. Vaak wordt dit isolatiemateriaal verlijmd aangeboden, Het voordeel daarvan is de combinatie van een hoge isolatiewaarde en geen kans op verdwijnen van parels uit de muur, omdat er als het ware een isolatieplaat binnenin de muur staat.

HR IsoFoam

Het wordt door middel van een injectietechniek in je spouwmuur aangebracht en het vult zo de holle ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Het kleeft de binnen- en buitenmuur als het ware aan elkaar waardoor de muur steviger wordt. Geen betere isolatie dan naadloze isolatie.

Vraag hier vrijblijvend en gratis een offerte aan: