…en waterafstotend maken. Geef vocht en vuil geen kans.

Impregneren is belangrijk voor de levensduur van gevels en muren. Impregneren is het vuil- en waterafstotend maken van muren door een beschermende laag aan te brengen. Dit is belangrijk om te doen, want vocht en vuil kan veel schade aan het metsel- en voegwerk toebrengen. Door deze beschermende laag kan doorslaand vocht niet langer in de muur trekken en zal vuil zich niet of minder snel aan het oppervlak hechten.

Reinigingsfirma’s gebruiken de termen impregneren en hydrofoberen weleens door elkaar. Maar met beide begrippen wordt uiteindelijk hetzelfde bedoeld, namelijk het water-afstotend maken van een ondergrond, in dit geval de gevel.

Impregneren levert vele voordelen op. Vooral bij het na-isoleren van de spouwmuren. Door spouwmuurisolatie zal de gevel wat langer nat blijven, dit zal op langere termijn gevolgen kunnen hebben op aanslag van de bakstenen en kan zelf leiden tot vorstschade. Om dit te voorkomen zullen wij aanraden om de zuid-west gevel te hydrofoberen. Wij werken met een hoge kwaliteit gevelcreme met een lange levensduur. We brengen het op een speciale manier aan zodat deze crème diep de stenen in trekt. Dit zal ervoor zorgen dat de muren voor aankomende jaren vocht afstotend zal zijn. Er kan wel vocht uit, maar geen vocht in de stenen.

Doordat de gevel wordt geïmpregneerd kan de isolatie ook niet meer vochtig worden waardoor het materiaal een beter isolerend effect heeft. Een natte jas in de wind voelt veel kouder aan dan een droge jas in de wind. Hierdoor is er ook een isolerend effect aanwezig.

Onze doelen

Heb je vragen of suggesties?

Aarzel niet om contact op te nemen.

Volg ons op social media.

De voordelen.

• Geen schimmel en aangroei op de gevels
• Hogere isolatie-waarde
• Minder kans op vochtdoorslag
• Aankomende jaren geen onderhoud meer aan de gevel
• Kostenbesparend

Vraag hier vrijblijvend en gratis een offerte aan: