Isoleren

Isoleren

Spouwmuurisolatie

Bespaar tot 30% op uw energierekening!

U kent het wel, kou, vocht en tocht langs muren en ramen. Niet of slecht geïsoleerde spouwmuren is vaak de oorzaak, met hoge energielasten tot gevolg. Weet jij of je spouwmuur wel geïsoleerd is? Zo niet, dan valt er nog veel energie te besparen!

Vroeger werden de muren van een huis tot 1920 massief gemetseld. De dikte van de muur was ongeveer de lengte van één baksteen (20cm). Dit noemen we een enkelsteens muur.

Rond 1925 veranderde de bouwwijze en werden de massieve muren vervangen door spouwmuren. Een spouwmuur bestaat uit twee halfsteens muren met een tussenruimte.

Bij na-isolatie wordt de volledige spouw opgevuld met een van onze isolatiematerialen. Dit materiaal moet aan een aantal eisen voldoen; vochtwerend, schimmelvrij en energiebesparend. Alle materialen die wij hanteren voor na-isolatie voldoen ruimschoots aan de huidige eisen. Helaas ontstaan er vandaag de dag nog steeds problemen met vocht en schimmelvorming nadat de woning geïsoleerd is. Deze problemen ontstaan vaak bij gebrek aan kennis en deskundigheid bij inspectie van de woning. Onze adviseurs zijn getraind en kijken altijd goed of de woning geschikt is voor spouwmuurisolatie.

HR EcoWool

Dit product bestaat uit 80% gerecycled glas en er wordt geen gebruik gemaakt van chemische bindmiddelen. De inblaaswol geeft een blijvende optimale verdeling in de spouw, zonder dat het product inzakt, is waterafstotend en neemt geen vocht op.

HR EcoPearl

Deze parels zijn ongevoelig voor vocht en omdat ze onder luchtdruk worden ingespoten, vullen ze werkelijk de gehele spouwmuur. Vaak wordt dit isolatiemateriaal verlijmd aangeboden, Het voordeel daarvan is de combinatie van een hoge isolatiewaarde en geen kans op verdwijnen van parels uit de muur, omdat er als het ware een isolatieplaat binnenin de muur staat.

HR IsoPU

Het wordt door middel van een injectietechniek in uw spouwmuur aangebracht en het vult zo de holle ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Het kleeft de binnen- en buitenmuur als het ware aan elkaar waardoor de muur steviger wordt. Geen betere isolatie dan naadloze isolatie.

Spouwmuurisolatie verwijderen

Last van vochtproblemen en verzakkend isolatiemateriaal? Met een afzuiginstallatie wordt het oude isolatiemateriaal uit de muur gezogen. Het wordt dan opgevangen in bigbags. Nadat de spouw volledig is leeggeblazen, plaatst men de uitgenomen gevelstenen terug en kan de spouw opnieuw gevuld worden.

Uw voordelen

Spouwmuurisolatie levert veel voordeel op

  • Snelle terugverdientijd (gemiddeld 3 jaar)

Spouwmuurisolatie verdient u, afhankelijk van uw type woning, soort isolatie en isolatiedikte, in een paar jaar terug. Gemiddeld is de investering binnen 3 jaar terugverdiend.

  • Binnen 1 dag geïsoleerd

Spouwmuurisolatie aanbrengen in uw woning is in de meeste gevallen binnen één dag gerealiseerd. Prettig om te weten is dat u tijdens het aanbrengen gewoon in uw woning kunt blijven.

  • Geen rotzooi

Alles zal van buitenaf plaatsvinden, dit zorgt ervoor dat u geen omkijken heeft binnen en er geen voorbereidingen nodig zijn.

  • Hoge besparing tot zo’n 30%

Spouwmuurisolatie rendeert. Afhankelijk van de grootte van uw woning en van uw energie- verbruik kunt u tot wel 30% op uw energiekosten besparen. Met de huidige stijgende energieprijzen is het snel terugverdiend.

Vloerisolatie

Af van je koude voeten.

Een vloer die koud aanvoelt of een koude trek over de vloer is een veelvoorkomend probleem. Vloerisolatie met een goede dichtheid gaat kou en tocht vanuit de kruipruimte tegen. Hierdoor stijgt de temperatuur van de begane grondvloer en krijgt u een aangenaam gevoel. Er zijn geen invloeden meer van onderaf (vanuit de kruipruimte) waardoor de vloer temperatuur bijna gelijk zal worden met de temperatuur waarop gestookt wordt.

Wij kunnen de vloer van uw woning aan de onder- of bovenzijde isoleren. De meeste woningen hebben een kruipruimte en daardoor komt vloerisolatie aan de onderzijde het meeste voor. Om de vloer aan de onderzijde te kunnen isoleren moet de kruipruimte minimaal 45 cm diep zijn. Bij lagere kruipruimtes zullen we kijken naar een alternatieve isolatie. Ook komt het nog eens voor dat vloeren voorzien zijn van leidingen. Een vloer isoleren tegen de onderzijde moet eerst goed bekeken worden. Doordat wij meerdere isolatiemogelijkheden kunnen aanbieden kunnen wij altijd een passend voorstel voor jullie situatie voorstellen.

HR EcoSpray HFO

Dit schuim wordt vloeibaar tegen de onderkant van de vloer gespoten. De schuimlaag is binnen enkele minuten uitgehard en vormt zich naadloos om elke oneffenheid. De isolatielaag is ook aan de bovenzijde van een betonnen vloer mogelijk.

HR IcyFoam

Dit schuim is een ecologisch product en is volledig recyclebaar. Een product met minder uitstoot en veilig te verwerken. De isolatie kan alleen tegen de onderzijde van de vloer worden aangebracht.

HR EcoFoil

Onze folie is uniek! Deze thermokussens zijn een soort luchtzakken van folie die onder de vloer worden aangebracht. Door dit systeem kan de vloer geen warmte meer uitstralen naar de kruipruimte. Daarnaast wordt de lucht in de foliezakken opgewarmd en zal zijn warmte een tijd blijven behouden. Resultaat is een warmte vloer, die snel opwarmt en langer warm blijft.

Bodemisolatie

Een goede manier om het vocht tegen te gaan!

Vocht, kou en schimmel zorgen voor veel ongemak in uw woning. Ook vaak ongedierte en een vervelende stank. De oorzaak? In de meeste gevallen een te natte kruipruimte. Met bodemisolatie vermindert u onder normale omstandigheden het vochttransport uit de koude kruipruimte en verbetert u uw woonklimaat. Bodemisolatie een een ideale oplossing om kruipruimtes van minder dan 45 cm te isoleren. Het zorgt ervoor dat de koude en vochtoptrek wordt tegen gegaan vanuit de bodem wat resulteert in een gezonder leefklimaat.

Voor bodemisolatie zijn verschillende toepassingen. Afhankelijk van de situatie kunnen wij kijken welke mogelijkheden het beste passen bij de woning. Dit kan te maken hebben met de bereikbaarheid, type grond, en type vloer zelfs. Nadat onze gespecialiseerde adviseur langs is geweest kunnen wij een passende oplossing aanbieden. Ons assortiment bestaat uit de volgende producten.

HR EcoPearl FL

De bodemparels worden gebruikt voor de bodemisolatie en bevatting een grafietcoating. Deze coating zorgt voor warmtereflectie in de bestaande situatie. De parels worden in de kruipruimte geblazen (in een ruimte tot 30 cm hoog). Ze hebben een hoge isolatiewaarde en zijn vochtwerend.

HR EcoFoil FL

De bodemfolie stopt de verdamping van het vocht in de kruipruimte. Dit zorgt voor een prettiger klimaat in huis aangezien er minder vochtige lucht uw woning zal binnendringen. Een vochtige kruipruimte is nadelig voor de bouwconstructie en beperkt de levensduur van een houten vloerconstructie.

HR EcoChips

Dit product is een kunststof chip die we in jouw kruipruimte spuiten. Vocht zoekt altijd het koudste punt op. Door de kruipruimte te isoleren, ontstaat er warmteverschil. Zo zakt vocht naar de grond en blijft de vloer droog. Onze isolatiechips zijn bestendig tegen vuil, water en troep.

HR EcoShell

Een van de troeven van schelpenisolatie is het vermogen om vocht vast te houden. Door de natuurlijke werking van schelpen houdt deze isolatie net zoals andere isolatiematerialen vochtige lucht tegen. Voor een optimale isolatie heb je voor een Rc-waarde van 2,5 een laag van 25 tot 30 cm schelpen nodig.

Uw voordelen

Vloerisolatie en bodemisolatie levert veel voordelen op.

  • Warme vloer

Vloerisolatie vermindert vochttransport uit de koude kruipruimte. Uw vloer voelt zodoende weer behaaglijk warm aan. Dit kan snel een aantal graden schelen aan vloertemperatuur.

  • Binnen 1 dag geïsoleerd

Vloerisolatie aanbrengen in uw woning is in de meeste gevallen binnen één dag gerealiseerd. Prettig om te weten is dat u tijdens het aanbrengen gewoon in uw woning kunt blijven.

  • Geen rotzooi

Alles zal van onderaf plaatsvinden, dit zorgt ervoor dat u geen omkijken heeft binnen en er zijn geen voorbereidingen nodig.

  • Hoge besparing tot zo’n 15%

Vloerisolatie rendeert. Afhankelijk van de grootte van uw woning en van uw energie- verbruik kunt u tot wel tot 15% op uw energiekosten besparen. Met de huidige energieprijzen kan dit snel zijn terugverdiend. Stookt u met vloerverwarming zonder isolatie? Dan is er een gemiddelde terugverdientijd van 3 a 4 jaar.

Dakisolatie en-/of zoldervloerisolatie

Alle energiespecialisten zijn het erover eens: dakisolatie is de een van de meest effectieve ingreep om uw woning energiezuiniger te maken. Volgens schattingen verlaat immers maar liefst 25% van de warmte uw woning via het dak. Door uw dak optimaal te isoleren houdt u het warmteverlies tegen en brengt u uw energieverbruik met ongeveer 25% of zelfs 30% naar omlaag. Gevolg? U bespaart per jaar honderden, en soms zelfs duizenden, euro’s aan verwarmingskosten.

Dakisolatie verhoogt uw warmtecomfort. Want een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter. Zo maakt u van uw woning een gezelligere plek om in te wonen. Dakisolatie houdt niet alleen de warmte binnen in de winter, maar houdt ook de hitte buiten in de zomer. Op die manier bespaart u misschien een airco uit, of andere maatregelen om uw woning af te koelen.

Welk technieken en materialen we gebruiken om uw dak te isoleren, hangt af van de specifieke dakconstructie en van uw voorkeuren. In de meeste gevallen gebruiken we volgende materialen:

HR EcoCell

Onze cellulosevlokken zijn gemaakt van gerecycleerd krantenpapier. Dit maakt van dit isolatiemateriaal het milieuvriendelijkste en gezondste isolatiemateriaal op de markt.

HR NatuRoll

Een zeer stevige onbeklede glaswoldeken met een optimale isolatiewaarde en geproduceerd met ECOSE® Technology. Dit isolatiemateriaal is specifiek bestemd voor de thermische,

akoestische en brandveilige isolatie van elementen in de houtbouw. HR Naturoll is toepasbaar bij nieuwbouw en renovatie.

HR IcyFoam

Dit is een 100% water geblazen schuimisolatie met in 1 beweging isoleren, luchtdicht, damp open en geluiddempend. Het zijn met lucht gevulde cellen, is licht van gewicht en daardoor volledig geurloos na verwerking. Doordat het een zacht materiaal is werkt het uitstekend als geluidsisolatie.

Uw voordelen

Dakisolatie en-/of zoldervloerisolatie levert veel voordelen op.

  • Koel in de zomer, warm in de winter.
  • Hoge besparing tot zo’n 25%